Her er Claus

Om lidt over en time går danskeren Claus Nielsen til bords med muligheden for at vinde den største danske præmiecheck nogensinde.
Men hvem pokker er Claus Nielsen?

Det er de færreste danske pokerspillere der har hørt om ham, og det er der en god grund til. Den 38-årige dansker flyttede til Hollywood i 1988 og har boet i USA lige siden.

Til at begynde med gik han på filmskole og jagtede drømmen om det store gennembrud. Han lavede et par musikvideoer, men der var ikke nogen Oscar i nærheden. Herefter arbejdede han som bartender samtidigt med, at han spillede poker rundt omkring på kasinoerne.
"Jeg har aldrig rigtig vundet noget stort, men jeg er da endt i pengene ved tre mindre WSOP-events ud af seks forsøg, og det er vist meget godt", siger Claus Nielsen til Acemag.

Claus har også forsøgt sig som golfpro, men det var ikke med den store succes. I dag er han manager og altmuligmand for vennen Martin de Knijffs pokersite MartinsPoker.com og det er han meget glad for.
"Det er et spændende arbejde, hvor man møder mange interessante mennesker og så beskæftiger jeg mig med poker, og det er jo et fantastisk spil".

Claus Nielsen har 940.000 chips og ligger på en foreløbig 13. plads inden de sidste 19 spillere går i krig klokken 21:00 dansk tid.
"13 er mit lykketal, og jeg er født den 13. så mon ikke jeg vinder turneringen", siger en optimistisk dansker fra Las Vegas.